Bil Eskilstuna

Ska du köpa bil i Eskilstuna?

Hur ska man tänka inför ett bilköp? Vi har all förståelse för att det inte är helt enkelt att köpa en bil. Det handlar dels om - i många fall - en stor investering och dels också om ganska bristande kunskaper. Många köper bil enbart med tankar som grund; man vill ha en bil som har en viss färg, en viss typ av design och en viss typ av storlek. Det är en bra grund att utgå från - men för att hitta rätt bil i Eskilstuna så krävs lite mer än så.

Vi har som målsättning att du som kund ska kunna hitta en bil som passar dig, som passar dina behov, din ekonomi och din livssituation. Vi utgår från dig och vi hittar den bil du behöver. Vår stora bilpark och vårt breda kontaktnät gör det möjligt att erbjuda dig en massa bilmodeller med skilda egenskaper samt för- och nackdelar.

Alla bilar hos oss är noggrant kontrollerade och utvalda med omsorg. Oavsett om du köper en begagnad bil en eller ny bil - vi säljer nya bilar från Subaru - så garanterar vi att den har en rimlig värdering och du får valuta för dina pengar.

Vanliga misstag då man köper bil

Bilförsäljare och bilhandlare dras med ett dåligt rykte. Det är, tyvärr, i många fall välförtjänt. Många säljer bilar enbart med den egna vinsten i åtanke. Detta i kombination med kundens bristande kunskaper kan skapa situationer där kunden känner sig lurad. Vi tänker annorlunda.

Vi vill göra affärer som är oss båda till gagn och vårt mål är att bygga långsiktiga relationer med varje kund. Köper du en bil av oss i Eskilstuna så vill vi att du återkommer till oss för att köpa din nästa, och bilen efter det och så vidare. Vi vet att schyssta affärer ger ringar på vattnet och att varje nöjd kund kommer att rekommendera oss vidare. Det tjänar vi på - både i nuet och i det långa loppet.

nyckel till ny bil?

Vad ska man då tänka på i samband med att man ska köpa en ny bil? Det finns några misstag som många begår och vi tänkte rada upp några punkter som förhindrar dig att kliva ner i dessa fallgropar:

  • Sondera marknaden. Vi vill givetvis att du ska köpa din bil hos oss, men det vi menar är följande: vilken typ av bil behöver du för att klara din vardag i Eskilstuna? Är du i behov av en större modell? Ska du använda bilen i tjänsten? Har ni en större familj eller behöver du en bil som enbart ska användas under sommaren? Ju fler stenar du vänder på desto säkrare val kommer du att göra. En annan viktig sak gäller ekonomin. Den frågan kan man alltid vända och vrida på. Tjänar du på att köpa en billig bil eller finns det en bättre investering att göra genom att köpa en lite dyrare bil som drar mindre bränsle? Vi älskar att bolla frågor med dig som kund och vi älskar att skräddarsy ett bilköp utifrån behov och personliga preferenser.

  • Bind inte upp dig. Många har redan på förhand bestämt sig för en bil så de kommer till vår bilfirma i Eskilstuna. Det är både positivt och negativt. Alla bilar har sina för- och nackdelar och i vissa fall så kan man - utifrån behoven - se att en bilmodell, från ett visst märke, skulle vara en sämre lösning än en annan. Vi anser att man i många fall tjänar på att gå in med ett lite mer öppet sinne och vara mer mottaglig även för andra märken och modeller. I många fall kan det tendera att bli lite En man som heter Ove över det hela. Bestämda kunder är bra i vissa fall, i andra inte.

  • Testa bilen och kolla varudeklarationen. Att testa bilen är en självklarhet. Hur ska du veta att en bil passar dig om du inte provkör den? Du får provköra hur många bilar som helst hos oss och allt som krävs är ett giltigt körkort. Tänk även på att begära en varudeklaration av bilen. Det är en sak som skiljer seriösa bilhandlare mot oseriösa. En varudeklaration ska alltid kunna visas upp. Du ska även se till att se över serviceboken samt kolla upp att bilen är besiktigad - och när nästa besiktning ska ske. Om du väljer att köpa bil utan dessa små kontroller så tar du en risk.

Där hade vi några vanliga misstag som sker i samband med att man köper en ny bil. Ett annat sådant är att man glömmer bort sitt ansvar i att lösa en försäkring för den bil man köpt. Du har ansvar att ha en giltig försäkring så fort du står som ägare till en ny bil i Eskilstuna. Vi hjälper dig givetvis med detta om du vill och behöver.

Riskabelt att köpa bil privat

Att köpa bil privat då? Det är naturligtvis en möjlighet, men det är ingenting vi rekommenderar. Det säger vi inte enbart i egenskap av bilhandlare i Eskilstuna och att vi vill ha nya kunder - vi säger det även med en tanke på risker och säkerhet. Köper du en bil av oss så får du garantier, du får en bil som är kontrollerad och rättvist värderad och du får ett stöd i att vi även kan sköta service och reparation i framtiden.

Väljer du att köpa bil privat så finns det inga garantier på att bilen håller det skick du förväntar dig och därför är också konflikter mellan köpare och säljare vanligare då affären sker privat. Vi erbjuder alltid säkerhet och trygghet i samband med att du köper en bil från oss.

Gör en trygg bilaffär